Jouw baby ligt in stuitligging in je buik. Met zijn billen naar beneden. Dat is niet wat jij wil. Wat nu? In dit blog lees je handige tips zodat jouw baby uit stuit kan draaien!
Waarom ligt de ene baby in stuit en de andere niet? Ligt het aan de vorm van je baarmoeder, je bekken? Is het toeval? Is het familiair bepaald?
We weten het eigenlijk niet. Je ziet soms dat stuitliggingen in bepaalde families vaker voorkomt. Waarschijnlijk komt dit door de stand van het bekken of de vorm van de baarmoeder. De baby zoekt in de buik de weg op van de minste weerstand. Oftewel, hij gaat zo liggen dat het voor hem fijn ligt, en dat is dan bij die vorm bekken/baarmoeder in een stuitligging.
Maar sommige moeders hebben bij ene kindje wel een stuitkindje en bij een andere zwangerschap niet. Of bij 2 kindjes wel en bij 1 kindje niet. Zeg het maar… waar ligt het dan aan?
We weten wel wat er helpt om de baby’s uit de stuitligging te draaien. Wat jij zelf kunt doen aan een stuitligging leer je hier!
Ben je 32 weken zwanger en ligt je baby nog steeds in stuit? Natuurlijk kan de baby nog steeds spontaan draaien. Die kans wordt wel per zwangerschapsweek iets kleiner. Daarom adviseer ik vanaf 32 weken echt actief aan de slag te gaan met het Upside Down Baby Consult. Hier leer je eenvoudige maar succesvolle oefeningen. Zo draai jij zelf je baby uit stuit. En combineer je het met moxa therapie voor stuitligging, dan verhoog je de kans dat het resultaat heeft naar 80%. Lees hier meer over het consult.
Je mag me natuurlijk altijd bellen om te overleggen wat jij kunt doen en of het consult wel voor jou geschikt is. Dat vind ik alleen maar leuk!
Heb je zelf ook nog tips voor andere moeders met een baby in stuitligging? Wat heb jij allemaal gedaan om je kindje uit stuitligging te krijgen? Ik ben benieuwd, laat een reactie hieronder achter!
Reacties worden goedgekeurd voordat ze worden weergegeven.