Moxa-therapie bij Stuitligging

Vrijwel elke verloskundige en gynaecoloog adviseert om moxa-therapie te gebruiken als je kindje in stuit ligt. Waarom dat is? Lees hier verder waarom moxa-therapie bij een stuitligging slim is!

Baby in stuit en moxa-therapie

Op het moment dat de verloskundige erachter komt dat je kindje in stuit ligt, zal ze je aanraden om met moxa-therapie te starten. En dat is niet voor niets. Moxa-therapie is wetenschappelijk bewezen effectief. In 32% draait de baby in je buik uit stuitligging en dat allemaal door het gebruik van moxa-therapie. 

Wat is moxa-therapie?

Het oorspronkelijke gebruik van de moxa-therapie ligt in China. Traditionele Chinese Geneeskunden gebruiken moxa-therapie om allerlei kwalen op te lossen. Bij de acupuncturist zul je dan ook vaak behandeld worden met een moxa-stick. Maar met moxa-therapie zorg je dus ook dat je baby in stuit draait naar hoofdligging. 

Hoe gebruik je een moxa-stick?

Bij goed gebruik van moxa-therapie gebruik je moxa-sticks. Een moxa-stick is een dunne zwarte stick, ik vind dat het lijkt op een grote ‘sigaar’. De moxa-stick is gemaakt van bijvoetkruid, onkruid wat onder andere gewoon groeit in de berm! 
Je hebt gelukkig 'geurloze' moxa-sticks, want uit de 'niet-geurloze' moxa-sticks komt een enorme geur. Maar, ondanks de term 'geurloze' moxa-sticks, geven de moxa-sticks een bepaalde (lichte) geur af. Je ontvang bij Upside Down Baby natuurlijk geurloze moxa-sticks!

De moxa-stick steek je aan door simpelweg de moxa-stick in het vuur te houden. Gebruik hiervoor een kaars, want de moxa-stick wordt geleidelijk aan warm. De moxa-stick staat aan als hij rondom de bovenkant rood is en warmte afgeeft. Er komt dus geen vlam of rook vanaf. Maar let op, een moxa-stick is behoorlijk warm of zelfs heet te noemen.

Wat doet moxa-therapie?

Met de moxa-stick verwarm je acupunctuurpunten in het lichaam. De warmte van de moxa-stick dringt door tot acupunctuurpunten en meredianen. Hierdoor worden de energiestromingen in het lichaam gestimuleerd. Moxa-therapie is door de WHO erkend en wordt al langer dan 3000 jaar ingezet. Moxa therapie helpt naast je baby te draaien, bijvoorbeeld ook bij ernstige vermoeidheid, littekens, kneuzingen en pijnlijke gewrichten. 

Waarom moxa-therapie bij een baby in stuitligging?

Met de moxa-stick verwarm je een specifiek acupunctuurpunt. De warme energie die vrijkomt door het gebruik van de moxa-stick zorgt voor beweging in het kleine bekken en omdat de baarmoeder in dat kleine bekken ligt, wordt de baby ook beweeglijk. Daardoor kan de baby gaan draaien. Overigens denkt de westerse geneeskunde daar iets anders over: die zegt dat door de moxa-therapie de baarmoeder beter doorbloedt raakt en daardoor beter rijpt. Daarnaast wordt waarschijnlijk ook de bijnier gestimuleerd en komen er daardoor bepaalde hormonen vrij. De hormonen van de bijnier en het rijpen van de baarmoeder zorgt ervoor dat het kindje kan gaan draaien. 

Moxa-therapie zorgt dat jouw kindje draait uit stuitligging

Ik ben razend enthousiast over het gebruik van de moxa-sticks. Daarom adviseer ik altijd om een consult te kiezen  met moxa-therapie. Bij het Upside Down Consult ontvang je altijd 7 moxa-sticks. Ik wil namelijk dat je genoeg moxa-sticks hebt om er zeker van te zijn dat jouw kindje uit stuit kan draaien. In het consult leg ik je duidelijk uit hoe je de moxa-therapie goed uitvoert, zodat jouw kindje uit stuit kan draaien. En, bestel je voor 16 uur, dan heb je de moxa-sticks de volgende dag al in huis. 

 

moxa-therapie bij stuitligging

Laat een reactie achter (alle velden verplicht)

Reacties worden goedgekeurd voordat ze worden weergegeven.