Baby in buik draaien

Baby in de buik

Verplaats je er eens in: de baby in de buik van de mama. Ik vind het oprecht zo jammer dat ik er geen (bewuste) herinneringen aan die tijd heb. Want hoe fijn moet die periode zijn, vanaf het moment dat je ontstaat heb je een fijne plek. Warm, rustig en je bent er nooit alleen. Je hebt altijd je moeder bij je. En geloof mij, de baby weet dat het de moeder is waarbij de baby in de buik zit, ligt, speelt….

Baby in de buik draaien

De baby draait en speelt gedurende de zwangerschap ontelbare keren per dag. Hoe verder je zwangerschap vordert, hoe meer bewust je deze bewegingen voelt. En als je baby te hard schopt dan kan het zelfs pijn doen! Tot een week of 32 kan je baby in de buik flink bewegen, daarna neemt het iets af. Logisch, want dan is er gewoonweg minder ruimte om onwijs te bewegen. Je voelt nog steeds de bewegingen, maar het zal wat meer voelen als heen en weer gaan, het lijken wat meer schuifbewegingen. Het is minder krachtig dan voorheen. Je baby kan tot week 32 makkelijker draaien in de buik, dus ook draaien in stuitligging maar hij kan ook makkelijk weer uit stuitligging draaien.

Stuitligging

Soms ligt een baby geruime tijd in stuitligging en weet je als moeder niet beter dat de baby in stuit ligt. Dit zegt gelukkig helemaal niets. Maar soms draait een baby in de buik zomaar vanuit het niets in stuit… Uiteindelijk zijn er nog maar 4% van de baby’s in stuitligging in de moeders buik. Ze draaien zelf in en vaak dus ook weer uit stuitligging. Maar na de 32 weken zwangerschap heeft de baby beduidend minder ruimte in de buik waardoor zelf uit stuitligging draaien lastiger is. Een beetje hulp is dan prettig! Je verloskundige of gynaecoloog zal je uitleg geven over een versie, dit wordt meestal gedaan met 35 a 36 weken zwangerschap. Gelukkig zijn er ook dingen die je zelf kunt doen om je baby in buik uit stuitligging te krijgen.

Baby in buik uit stuitligging

Als je weet dat je baby in stuit ligt, kun je zelf goed meehelpen om je baby te laten draaien in je buik. Via het Upside Down Baby Consult leer je gemakkelijke en veilige oefeningen zodat je ruimte maakt in je buik. En ruimte heeft je baby in de buik nodig om te draaien. Ook kun je door moxa-therapie je baby laten draaien. Combineer je deze 2 dan is dat de Ultieme Voorbereiding Sta je open voor meditatie en zoek je ontspanning? Dan is het Gouden Succes echt een aanrader, want dan krijg je nog eens 3 waardevolle meditatiesessies cadeau!

Laat een reactie achter (alle velden verplicht)

Reacties worden goedgekeurd voordat ze worden weergegeven.